søndag 30. desember 2012

Lørdagspizza

 Ja, vi elsker.
 
Modda versjon av VeganMisjonens linsestek som topping. Rest fra julaften.

Meningsløst "falsk idyll"-bilde nummer 2 for å krampaktig forsøke å dekke over min bitterhet.
Oppskrift på tynn pizzabunn finnes forøvrig for eksempel her.


Veganeren.com sin majones (i dette tilfellet tilsatt hvitløkspulver, salt og pepper) gjorde det understekte pizzastykket litt mer tålelig.
Det samme gjorde hennes tips om å bruke bernaise-saus på pizzaen.






2 kommentarer:

  1. Jøss, den var ny! Linsestek på pizzaen :D Kjekt!
    Ser godt ut!

    SvarSlett
  2. Jepp! Det funket greit. Hadde nok smakt bedre hvis jeg hadde latt være å kverke bernaise-sausen med fem tonn ekstra estragon, som overdøvde det meste annet. Ellers smakte det rett og slett linsestek.

    Jeg adderte forresten purre og tørkede tranebær til linsestek-oppskriften din, samt byttet ut sellerirot med gulrot. Og så gikk alt litt vel over styr med brødsmuler og ekstra nøtter fordi jeg stadig skulle bearbeide deigen til å bli enten våtere eller tørrere, så det ble til slutt to fulle brødformer. Men det var godt!

    Den funker forøvrig også som leverposteierstatning. Mistenker at de uendelige desiliterne med oppmalte speltbrødskiver i kombo med brune linser bidrar til en viss fuktighet og leverpostei-likhet hva angår konsistens.

    SvarSlett